Tegn på at man er blevet mor

Børn på nettet

InsNohr

Jeg har siden jeg fik ideen om bloggen gjort mig mange overvejelser om hvordan og hvor meget der skal deles af Nohrs liv. Jeg har taget en beslutning om at jeg gerne vil vise billeder og skrive om ham, som I nok har opdaget. Det betyder dog ikke at jeg/vi er færdige med at overveje det, det bliver vi aldrig, og det skal vi heller ikke.

Det er vores beslutning som forældre, hvor meget af Nohrs liv der skal deles. Han er jo ikke i stand til selv at tage stilling til noget som helst, men det er ham der på længere sigt skal leve med det.

Grunden til at jeg kommer ind på dette netop nu, er at jeg her til aften så 22-nyhederne, hvor de tog emnet op. Indslaget var ikke ret godt, og sammenlignede det at få foretaget ekstra skanninger i sin graviditet, med at lægge billeder op på en blog omhandlende sine børn. Det er i min verden to vidt forskellige ting, og jeg er skyldig i dem begge.

Indslaget fik mig alligevel til endnu en gang at genoverveje situationen. Jeg har derfor også slettet et enkelt billede på bloggen, da jeg i forvejen lidt havde fortrudt at jeg havde lagt det ud. Derudover vil jeg ikke ændre på noget, men fortsat tænke over hvad jeg lægger ud. Det gælder ikke kun bloggen og de dertilhørende profiler, men også min private Facebook profil.

Nuttede babybilleder ser jeg ikke nogen harme i at lægge ud. Så længe det ikke er billeder som kan opfattes som pinlige, eller på anden måde kan genere ham i fremtiden. Jeg ser ofte folk lægge billeder ud som går over mine grænser, men det må være op til den enkelte at vurdere. I en eller anden grad udstiller alle billeder jo barnet, og det er også vigtigt at huske, at det ikke er barnets behov at blive set på Instagram. Jeg skal nok selv tage skideren den dag Nohr kommer og er utilfreds med noget jeg har postet, men håber da ikke at det bliver nødvendigt.

Det at lægge billeder af sine børn ud på nettet er efterhånden ved at være en norm i Danmark. Der er i hvert fald flere af mine venner og bekendte der gør det, end der ikke gør det. Det skal bare kun være ens egne børn. Jeg ville aldrig lægge billeder ud af andres børn uden at have fået lov først. Har desværre ofte hørt om nogle der har oplevet det.

Når der er så mange mennesker der lægger private fotos ud på nettet, og med den magt de sociale medier har i dag, betyder det også at børn vokser op med et andet forhold til medierne end vi andre har gjort. Det vil være et mere naturligt forhold, de har jo aldrig prøvet andet, og de vil højst sandsynligt heller ikke være så “bange” for sociale medier som mange er i dag.

Ja, jeg har speciale i sociale medier på min uddannelse, så jeg har et godt kendskab til emnet, og er derfor også ret åben overfor det. Desuden bestemmer man jo selv hvilke billeder der kommer ud.

Jeg ved godt at der er mange der er uenige med mig i dette, men Nohr er nu engang mit barn og derfor er det også mig der tager beslutningerne om hvad der er rigtigt og forkert for ham. Det samme gælder alle andre forældre. Kan kun give det råd at man skal huske at tænke sig om, følge sin egen mavefornemmelse, og huske at man har et ansvar for, at ens barn ikke bliver ked af det i fremtiden.

Puha, det blev langt. Og sent. Husk at Fars Hjørne er på bloggen igen i morgen, eller senere i dag for de flestes vedkommende.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tegn på at man er blevet mor