Fars Hjørne - Spændende nyt på bloggen

Putterutine eller ej?

image

Min trætte, trætte dreng.. NOT!

Er det for tidligt at indføre en putterutine?

I de fem uger vi har haft Nohr, har vi haft en fast putterutine, eller en rutine med mangel på samme.

Normalt falder Nohr i søvn hos os inde på sofaen.  Så går vi alle tre i seng når han engang har spist og er puttet i nattøj, og så er Nohr bare klar til fest. Derfra går der mindst en time inden han sover, og vi bliver bare mere og mere trætte og frustrerede. Jeg har bare ikke kunnet nænne at han skulle ligge alene inde i sin seng, han er jo kun fem uger gammel.

Forleden aften gjorde jeg det dog. Lagde ham ind i soveværelset og tog babyalarmen med ind i stuen. Jeg havde et hoved fyldt med ideer til bloggen, som jeg bare var nødt til at få skrevet ned. Derfor lagde jeg for første gang Nohr i seng, inden Mathias og jeg gik derind. Projektet lykkedes, og han sov sødt videre, indtil han forlangte mad kl. 2 som sædvanligt. Sikke en befrielse. Han er blevet gammel nok til at sove for sig selv indtil vi går i seng, eller rettere sagt, jeg er blevet klar til det. Den rutine besluttede vi os for at prøve igen.

Nå, men så i går aftes. Nohr faldt i søvn, og blev lagt i seng. Der gik dog ikke mere end to minutter før han vågnede, men han klagede ikke, så han fik lov at blive liggende. Efter et kvarter var den dårlige samvittighed bare ved at æde mig op. Min søn lå der med store øjne og var så godt tilpas, ligesom når han er allerlækrest, der hvor vi får den bedste kontakt og de skønneste smil. Er det total omsorgssvigt at vente på at han falder i søvn? Burde jeg hente ham? Ej, det er simpelthen også for dumt at hive et barn op af sin seng når han ligger stille og roligt og slapper af. Han falder jo nok i søvn før eller siden. Som i nok kan regne ud ender historien med at jeg hentede ham. Jeg skulle i hvert fald ikke risikere at han bliver socialt udfordret fordi hans mor bare lod ham ligge der når han var så vågen. Igen, drengen er jo altså kun fem uger gammel.

Her kommer mit spørgsmål så (langt om længe): Er det for tidligt at lade ham ligge vågen alene og falde i søvn? Eller skal jeg vente med at lægge ham ind til han er faldet i søvn hos os? Indtil videre får han lov at falde i søvn hos os, så føler jeg da ikke at jeg svigter ham. Desuden sagde sundhedsplejersken for nogle uger siden at man skulle vente til de var et par måneder gamle med at indføre en decideret putterutine, eller var det måske noget helt andet hun mente? For nu holder jeg mig til kun at lægge ham ind når han sover i forvejen, så kan vi begynde på det andet når han når de otte uger, medmindre der er nogle erfarne hoveder som har nogle råd?

Husk endelig at følge med i Fars Hjørne fra på torsdag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fars Hjørne - Spændende nyt på bloggen