På tur med søster og status på figuren

En sjov stolthed over en lille spir

Når man som par venter et barn, fylder det stort set alt. Sådan er det ihvertfald hos os, og sådan har det været siden vi stod med en positiv test. Vi har talt om det konstant lige siden, grinet af det, og gjort os forestillinger om hvordan livet med et barn bliver. Super hyggeligt at bruge al den tid på at udveksle drømme og forventninger.

Graviditeten har budt på nogle udfordringer helt fra starten, og derfor er jeg blevet scannet rigtig mange gange – altid med et godt resultat, og med beskeden om at den lille er helt efter gennemsnittet. Mere kan man jo ikke ønske sig!

Ved hver scanning eller andre undersøgelser har vi grinet rigtig meget af, hvor stor stolthed man kan føle over det lille væsen, allerede helt i starten af graviditeten hvor der ikke er tale om andet end en lille spir. Stoltheden er ikke blevet mindre med tiden, og især hos Mathias er den stor. Sådan en rigtig “Det er jo også min søn”-stolthed. Det er fantastisk at se hvordan han har udviklet sig gennem graviditeten, og bare glæder sig mere og mere til at blive far. Skøn måde at blive bekræftet i, at det er den rigtige jeg har giftet mig med – ikke at jeg nogensinde har været i tvivl!

Udover den mega stolthed over at ens barn er gennemsnitligt – det lyder altså underligt, men sådan er det – så kan vi heller ikke lade være med at gå og tillægge ham en masse personlighedstræk. F.eks. har vi konkluderet at han er en stædig lille fyr, da han ikke vil vende rigtigt. Eller da han lå med krydsede ben under hele kønsscanningen og vi var nødt til at komme igen ugen efter for at få kønnet at se. Der konstaterede vi at han var en blufærdig lille fyr med sin egen vilje. Og sådan har der været mange situationer gennem graviditeten. Vi er efterhånden kommet til at tænke på ham som en lille fyr med en meget stor vilje, men det ligger heller ikke langt fra vores egne personligheder.

Det får mig dog til at tænke på, hvor meget vi egentligt som forældre kommer til at forme vores børn, alene ud fra ting vi tænker under graviditeten. Bliver de tanker til forventninger, som så vil resultere i, at barnet rent faktisk bliver sådan? Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste for, at han selv får lov til at vise os hvad han er for en lille fyr. Hvor meget forventningerne egentligt former hans personlighed finder vi jo nok aldrig ud af. Én ting ved jeg dog, og det er, at han med garanti bliver den dejligste lille dreng vi kunne ønske os!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På tur med søster og status på figuren